تحریم روابط ترکیه و آمریکا را به خطر میاندازد
به گزارش خبرنگار اقتصاد بینالملل خبرگزاری آنا به نقل از بلومبرگ، تا پیش از روی کار آمدن اردوغان در ترکیه در سال ۲۰۰۳ این کشور یکی از اصلیترین متحدان آمریکا در منطقه محسوب میشد.
ترکیه در آن زمان از نظر سیاسی وابستگی بالایی به آمریکا داشت اما اردوغان پس از روی کار آمدن و گرفتن قدرت در ترکیه در سال ۲۰۰۳ سعی کرد رویکرد سیاست خارجی مستقلی را در پیش گیرد.
اخیراً دولت آمریکا دو وزیر دولت ترکیه را به بهانه دستگیری و محاکمه یک کشیش مسیحی در این کشور مورد تحریم قرار داده است. وزرای کشور و دادگستری ترکیه مورد تحریم قرار گرفتهاند و البته آنها اعلام کردهاند که هیچ دارایی خارج از ترکیه ندارند که مشمول تحریمهای آمریکا شود.
دولت آنکارا اعلام کرده است که این اقدام آمریکا را به صورت متقابل پاسخ خواهد داد.
کشیش آمریکایی متهم به جاسوسی و حمایت از گروه تروریستی است که دو سال پیش در ترکیه اقدام به کودتا کرده است.
وی که اهل کارولینای شمالیست 20 سال در ترکیه اقامت داشته و هفته گذشته پس از دو سال زندان به حبس خانگی درآمد.
در حالی روابط سیاسی بین آمریکا و ترکیه بحرانی شده است که اقتصاد این کشور خاورمیانه نیز در شرایط مطلوبی به سر نمیبرد.
اظهارات مقامات این کشور مبنی بر مقابله به مثل با اقدامات آمریکا موجب شد تا بازارهای این کشور واکنشی نسبتاً منفی به این خبرها بدهد.
ترکیه و آمریکا متحدان ناتو هستند و انتظار میرود در صورت تشدید اختلافات بین دو کشور و افزایش فشار بر ترکیه توسط آمریکا روابط آنها بیش از پیش دچار اختلال شود.
مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا پیش از دیدار با همتای ترک خود در سنگاپور با اشاره به تحریم دو وزیر دولت ترکیه توسط واشنگتن گفت این مسئله نشان میدهد که آمریکا بسیار جدی است و ما این مسائل را از جمله بزرگترین مشکلات بین واشنگتن و آنکارا میدانیم.
از جمله دیگر مشکلات آمریکا با دولت کنونی ترکیه نزدیک شدن اردوغان به ایران و روسیه به عنوان دو رقیب منطقهای آمریکا است.
قانم نوسیبه، کارشناس موسسه کرنراستون لندن میگوید تا زمانی که اختلافات بین ترکیه و واشنگتن پابرجا باشد تهدید سیاسی علیه اقتصاد ترکیه ادامه خواهد داشت.
ترکیه همچنین از حمایت آمریکا از کردها ناراحت است چرا که نگران قدرت گرفتن کردها در منطقه با حمایتهای آمریکا هستند.
واشنگتن همچنین ترکیه را تهدید کرده است در صورتی که قرارداد خرید سامانه پدافند هوایی اس ۴۰۰ از روسیه را اجرا کند، تحریمهای بیشتری علیه این کشور اعمال خواهد کرد.
نعیم بابور اغلو سرهنگ بازنشسته ترک و کارشناس کنونی دانشگاه آیدین استانبول معتقد است که اینگونه مسائل، یا ترکیه را به سمت نزدیکتر شدن به روسیه سوق میدهد و یا اینکه موجب میشود تا دو کشور به سمت حل کردن اختلافات خود قدم بردارند.
کارشناسان بر این باورند که تشدید اختلافات بین واشنگتن و آنکارا بر زندگی روزمره مردم ترکیه تاثیر منفی خواهد گذاشت.
انتهای پیام/
انتهای پیام/